Сертификатни курсове по немски език. Кой да запишем и защо?

Много от курсистите по немски език идват при мен с идеята, че им трябва някакъв сертификат или удостоверение за владеене на немски. Много от тях обаче нямат идея кой от сертификатите реално би им бил от полза и каква е разликата между тях. Това е една кратка разяснителна статия за начинаещи. Към кой сертификат да се насочим и какъв курс по немски би ни помогнал за достигането му.

Сертификатни курсове по немски за кандидат-студенти в Германия или Австрия

Ако сте решили да учите в Германия или Австрия или да продължите образованието си там, то задължително ще ви е нужен сертификар за владеене на езика. Много от университетите предварително определят кой от сертификатите трябва да държите. Последствие това трябва да ви бъде ориентирът и когато търсите специфичния курс по немски език. Обикновено университетите в Германия и Австрия приемат с успешно издържани тестове TestDaF, DSH или DSD.

Кандидатсващите в Австрия трябва да запишат курс по немски OSD.

Сертификатни курсове по немски за работа в България

Не малко от фирмите на българсия пазар също изискват владеене на немски език и то на високо ниво. Ако фирмата, в която искате да кандидатствате изисква конкретен международен сертификат на конкретно ниво, то преминете първо последователно през нивата на Европейската езикова рамка и след това конкретния сертификатен курс.

Повечето от работодателите предпочитат да тестват сами нивото на владеене на езика на кандидатсващия за работа.

Сертификатни курсове по немски за работа в Германия или Австрия

Когато кандидатсвате за работа в Германия или Австрия бъдете подготвени за две неща. Първо ще кандидатствате по документи и там задължително ще искат и сертификат за владеене. Но за работа могат да изискат и по-ниско ниво. Сертификатите, които издават Гьоте Институт са за всяко едно езиково ниво от А1 до С2 и са изключително подходящи. Много от фирмите ще ви изискат да изпратите само копие от сертификата по немски език от езиковото училище, в което сте учили немски.

Ако ви  одобрят, ще проведат и изпит или инатервю на немски и на място.