Септични контейнери – изпомпване

Септични контейнери – изпомпване? Ако услугите на канализационните камиони са твърде скъпи за Вас, тогава можете да извършвате изпомпване ръчно.

Септични контейнери – изпомпване

За това се нуждаете от фекална помпа. Преди да започнете да изпомпвате съдържанието на септичната яма, намерете контейнер, който ще отговаря на обема му, и изберете място за източване на отпадъците. Препоръчително е резервоарът да има капак, това ще помогне за предпазване на въздуха от миризма. Помислете за видовете фекални помпи, те се разделят по два критерия:

По метода на защита на смукателния блок: Защитени помпи. Те имат филтри, които могат да улавят частици с диаметър до 35 мм; Помпи с шлайф. Функционира като шлифовъчна машина за отпадъчни отпадъци.

По степен на защита: Потопяеми фекални помпи; Полупотопяеми фекални помпи; Преносими фекални помпи.

Важно! Най-рационалният вариант са фекални помпи, които са проектирани да работят с тежки замърсители, с високо ниво на здравина и защита срещу износване.

Можете да изпомпвате септична яма с помощта на помпа и маркучи в следната последователност: Проверяваме функционалните възможности на фекалната помпа; Към него свързваме маркуч, който съответства на диаметър; За да се изпомпват системи за изхвърляне на ями в страната, достатъчно е да се използват малки модели с шлайф, които независимо ще се отърват от твърдите отпадъци на ямите; Последният етап е почистване на дъното – това се прави с четка и кърпа в ръкавици. И накрая, измиваме всичко с течаща вода с добро налягане.

Колко често е необходимо да се изпомпва септична яма?

Този въпрос е много актуален за повечето хора. Необходимо е да се осигури септична яма за изпомпване 1-2 пъти годишно. Всичко зависи от това дали живеете постоянно в къщата или не. В случай, че рядко се намирате в дадения жилищен район, тогава ще е необходимо да сключите споразумение с канализационните услуги поне 4 пъти годишно. Друг фактор е обемът на резервоара. Но най-важното е да извършите навреме цялата работа, за да не нарушите ритъма на системата. В крайна сметка това може да доведе до запушване на прилежащи територии. Съвет! Помислете за всички фактори, които влияят на чистотата на вашата ямка. Това ще гарантира дълго и продуктивно сътрудничество.

Вашият коментар