Ключови моменти за отдаване на сървъри под наем

За да бъде услугата отдаване на сървъри под наем подходяща за проект, е необходимо да се установят редица ключови моменти:

  • разходите за наемане на специален сървър;
  • скорост на предаване на информация;
  • количеството и вида на дисковото пространство;
  • възможност за отдалечен достъп в режим 24/7;
  • тип операционна система;
  • качество на техническата поддръжка;
  • размера на разпределения трафик.

Нашата фирма се ангажира да предоставя качествени сървъри под наем, предоставяйки най -високото ниво на обслужване и свързаните с него услуги. Поставяме сървъри в собствен център за данни, организираме всички условия за експлоатация на оборудването, съобразявайки се с изискванията на проектите на нашите клиенти.

Сървър под наем: виртуален или физически?

Всяка сериозна организация, която се стреми към дългосрочно и уверено присъствие в Интернет, е изправена пред дилемата „да купи физически сървър или да наеме виртуален (VPS или VDS)“. Въпросът наистина не е лесен: съвременните виртуални сървъри почти напълно имитират физически, или по друг начин, специални, предоставяйки почти същите възможности за значително по -ниска такса. Не е изненадващо, че на този фон популярността на наемането на VPS и VDS нараства бързо.

Въпреки това, когато решавате къде да поставите набора от данни, трябва да изхождате от принципа на ефективност и икономическа обосновка. Трябва да изберете какво ще помогне да се спестят финансовите ресурси на организацията, да се изпълнят възложените задачи и да се предпазят от възможни проблеми. В тази статия ще сравним възможностите за отдаване под наем на виртуални и специализирани сървъри, ще очертаем техните предимства и недостатъци, както и ситуации, в които това или онова решение ще бъде оптимално.

Опции за съхранение и обработка на информация или в какви случаи е препоръчително да наемете сървър

Дори преди да направите избор в полза на конкретен тип сървър, трябва да решите: изобщо необходим ли е?

За малки компании със скромен информационен масив от данни (включително уебсайт). Наемането или закупуването на всеки сървър може да се окаже неоправдан лукс. По-изгодно е да плащате за хостинг и да използвате няколко гигабайта дисково пространство.