На какво да обърнете внимание при избор на детски килим

Обърнете внимание на дебелината на детския килим. Килимите не трябва да са твърде тънки, така че бебето да не е студено да седи на пода. Ако върху материала има шевове, трябва да обърнете внимание на факта, че те не се разпространяват. Ако купувате използван продукт, не забравяйте да го дезинфекцирате.

Вторични параметри /опции на детския килим:

  • Цветът на детския килим няма определящо значение. И все пак, черното или тъмно сивото не е препоръчително за детската стая, за психиката му, също както и играчки в тези цветове няма да намерите по магазините.
  • Размерът на детския килим също няма определящо значение. Изключение правят гимнастическите опции и моделите за спорт, препоръчва се да се избират въз основа на растежа на бебето.

Датата на производство не е важна, тъй като постелките нямат срок на годност, но това не важи за гумените и силиконовите изделия. Продуктите, изработени от такива материали, могат да се използват три години от датата на производство.

Помислете за седемте най-добри килими за деца във всички отношения отделно.

 

Най-добрият детски килим за банята

 

Най-добрият в своята категория детски килим за баня е силиконовата мини версия на Valiant. Опаковката съдържа 6 броя такива детски килимчета за баня, всеки от които е снабден с няколко вендузи отдолу.

Тази разновидност детски килимчета имат:

  • ярки цветове;
  • нямат никаква неприятна миризма;
  • те са доста евтини;
  • и основното им качество – те са безопасни.

Детските килимчета за баня са с противоплъзгаща повърхност и специални вендузи, които са необходими за закрепване към гладката повърхност на плочките. Те се прикрепят  в банята към ваната, плочките на стената или пък се слагат на пода за стъпване.

Основната цел на детското килимче за банята е да гарантира безопасността на детето. Цветните и ярки варианти детски килимчета са много популярни сред малките деца и дори тези, които не обичат да плуват, ще се радват да отидат на баня.