Как да изберем курса по немски език?

Курсовете по немски език са едно огромно море. Всеки, който е решил да запише курс по немски, първоначално е объркан и не знае от къде да започне. Това е статия за първите стъпки, които трябва да направим при избора на правилното за нас обучение.

Частен учител или езикова школа

Първото нещо, което трябва да направите е избор дали да запишете курс по немски в езикова школа или да изберете частен учител.

Частните уроци препоръчваме на всички, които предпочитат да работят самостоятелно по време на курса по немски. Тези курсове препоръчваме и на тези от вас, които имат пропуски, върху които трябва да се работи индивидуално. Всички останали съветваме да се опитат да запишат обучение в група. Така е по-забавно, а и се придобиват нови социални контакти. От гледна точка на обучението – винаги е добре да сравнявате грешките си с тези на останалите, а и разговорният немски се тренира най-добре с повече хора.

Разговорен или академичен курс по немски език        

На пазара се срещат и двата вида, но е добре преди да започнете обучение да попитате какво точно ще изучавате в курса по немски. Ако имате нужда да посетите друга страна, да водите комуникация с приятели или в работата си имате колеги чужденци, то препоръчваме разговорния курс. По-академичните системи са подходящи за хора, които ще кандидатсват за сериозна работна позиция, за която се изисква високо владеене на езика или за кандидатсване в университет в България или чужбина.

Вашият преподавател

Най-важният елемент при избора на курс по немски е вашият преподавател. Опитайте се да разберете кой ще води вашият курс. Попитайте за биографията на преподавателя, от колко време преподава, дали работи с деца или с възрастни, на кои нива преподава. Попитайте дали има допълнителни квалификации и дали е живял или работил в чужбина. Това не винаги гарантира отдаденост и професионализъм в работата, но е поне може да наклони избора ви и да ви помогне при вземането на окончателното ви решение.