За живота и експлоатацията на гаражните врати

Експлоатацията на гаражните врати

Производителите на гаражни врати с ролетни гаражни врати твърдят, че експлоатационният живот може да бъде до 10-15 години, при условие на интензивна употреба. Осигуряването на жизнеспособността на конструкциите помага не само да се следват препоръките на производителя, но и да се извършва редовна поддръжка, предпоставка за която е наличието на специални умения и опит.

Нашата фирма Ивко Индъстри ООД е специализирана в производството на гаражни врати в гр. София, ж.к. Бъкстон,  ул. „Българска легия“ 41-А, 1618. Телефонът ни е: (02) 489 4919.

Недостатъци на ролетната гаражна врата:

-не може да предпази интериора от студа навън;

-склонна към замръзване.

Във втория случай говорим за замразяване на механизмите, които отговарят за движението на ламелите и платното. Влагата, затворена вътре, кристализира и прави откриването изключително трудно. Следователно платното изисква допълнителна защита под формата на инсталиране на козирка. При експлоатацията на гаражните врати се препоръчва механизмите да се третират при ниски температури със специален разтвор под формата на спрей.

Контролирайте комфорта

По-горе автоматизирането на гаражната врата е многократно споменавано като един от основните елементи за увеличаване на степента на лекота на използване на конструкциите.

Това означава специален механизъм, който ви позволява бързо да отваряте и затваряте платното с минимум усилия. Изборът на определен тип система зависи от вида на портата.

Люлеещи се гаражни врати

Възможни опции:

линейна – осигурява движение на мрежата навън или навътре под ъгъл от 90 °. Различава се по издръжливост, лекота на работа и надеждност. Важен нюанс: линейната (или червячна) система за автоматизация за гаражни врати, поради конструктивните характеристики, намалява отвора с около 300 мм;

подземен – монтиран под равнината на пода, способен да осигури както вътрешно, така и външно отваряне. Различава се с повишена мощност;

лост – подходящ само за случая, когато портата се отваря навътре, тоест за много просторни гаражи.

Секционни гаражни врати

Оборудвани със специални – надземни – механизми с ремъчна или верижна трансмисия. Компактните габаритни размери, високото ниво на безопасност, ниското ниво на шум по време на работа правят този тип системи най-добрият вариант за гаражи, съчетани с частно жилищно строителство.

 

Вашият коментар