Винаги избирайте качествен цимент

Държите в ръцете си пакет качествен цимент. Внимателно разгледайте опаковката. Опаковката трябва да бъде под формата на три-четирислойни хартиени торби със залепени етикети, снабдени с пълна информация за продукта (марка цимент, дата на производство и срок на годност).

Според информацията на сайта за строителство и ремонт, срокът на годност на цимента трябва да бъде не повече от два месеца. След това време ще започнат да се образуват бучки и циментът ще започне да изсъхва. Цялата информация е на уебсайта, където можете да оставите и вашите отзиви.

Действително тегло на качествен цимент

Не пречи дори да се уверите, че декларираното тегло отговаря на действителното тегло на чантата. Често се случва фабриката нарочно да не пълни торбите, за да има по-голяма полза. В такива случаи липсата на маса може да достигне до 15 килограма. Освен това циментът вече е отстранен от торбата под формата на циментов прах: и тук можете да загубите няколко килограма.

Последователност

Можете също да оцените качеството на цимента чрез докосване. Подходящият за употреба цимент трябва да бъде ронлив и мек, с еднаква консистенция. Не трябва да има бучки. Обърнете внимание какъв точно е циментът пред Вас.

Цена на цимента

Твърде ниската цена на цимента също може да каже много за качеството на цимента. Ясно е, че евтиният цимент привлича повече внимание, но сега плащайки по-малко, утре можете да платите два или дори три пъти повече.

Най-доброто може да се счита за закупуване на строителни материали директно от производителя или от директни доставчици.

Как да изберем висококачествен цимент за изграждане на къща

С помощта на съвременни строителни материали, изграждането на жилищна сграда и различни стопански постройки може да се извърши независимо от сезона. Основата на всяка конструкция е циментът. В тази статия ще ви кажа как да изберете висококачествен цимент. На какво трябва да обърнете внимание.

Качеството на строителството зависи от много фактори. И един от тези фактори е марката на цимента.